Българската стопанска камара иска промени в  на здравния министър Костадин

...
Българската стопанска камара иска промени в  на здравния министър Костадин
Коментари Харесай

БСК вещае колосални загуби: Провалят Месомания, Светът на млякото, Салон на виното |

Българската стопанска камара желае промени в  на здравния министър Костадин Ангелов по отношение на ограничаващите ограничения против разпространяването на COVID-19. Работодателската организация разгласи част от ограниченията като дискриминационни. 

Работодателската организация изпрати , в което показва, че е невероятно провеждането на редица конферентни събития поради новите текстове, които влизат в действие от на следващия ден. 

Според заповедта на Ангелов провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма се позволява при присъединяване на не повече от 30 души. 

От работодателската организация разясняват, че това ограничаване прави провеждането на сходен вид събития " на практика невероятно ". 

" По този метод се стопира активността на конферентните и изложбените центрове ", прибавят от БСК. 

Следващата точка от заповедта на здравният министър гласи, че се позволява провеждането на културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, театрални прояви, концерти, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство) при претовареност на местата до 30%.

От БСК показват, че с тази точка е " налице дискриминация по отношение на други сходни събития ". 

Друга точка гласи, че на всички пазари, борси и базари навън и закрито се основава организация за еднопосочно придвижване и обезпечаване на отдалеченост от 1,5 м. сред посетителите.  Работодателската организация желае ревютата да бъдат включени към тази точка. 

От БСК изясняват, че в случай че не бъдат направени тези промени в границите на днешния ден, ще бъде невъзможно провеждането на към този момент планувани събития в края на сегашния и началото на идващия месец. 

Събитията, посочени от камарата, са в интервала от 4 до 7 ноември. 

- Международно ревю за месо и месни артикули " Месомания ", проведено от Асоциация на месопреработвателите в България;

- Международно ревю за мляко и млечни артикули " Светът на млякото ", проведено от Асоциация на млекопреработвателите в България;

- Международно ревю за хлебопроизводство и сладкарство " БУЛПЕК ", проведено от Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите;

- Международно ревю за виновност и спиртни питиета " Салон на виното ", проведено от Национална лозаро-винарска камара;

- Международно ревю за храни, питиета, опаковки и машини " ИНТЕРФУД & ДРИНК ", проведено от Интер Експо Център.

" Тези събития са в последна фаза на подготовка и досега са вложени не малко средства и старания, а икономическите последствия за изложбените центрове и за изложителите ще бъдат колосални ", предупреждават от БСК. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР